Taustaa

Olen ulkoilmaihminen. Pidän itseni haastamisesta – tarvitsen sitä. Pidän itseni rääkkäämisestä. Mikään ei voita sitä tunnetta mikä valtaa kovan fyysisen suorituksen jälkeen kun kroppa on täynnä endorfiinia. Olen projekti -ihminen. Minulla pitää aina olla meneillään jotakin uutta. Muuten minusta tuntuu, että kuolen pystyyn.

Luonteeltani olen aika lailla yksinäinen susi, enkä kaipaa ympärilleni suurta joukkoa ihmisiä. Sanonta ”tärkeämpää on laatu kuin määrä”, pätee ihmissuhteissa mielestäni täydellisesti. Olen hyvin utelias ihminen ja kiinnostunut monista asioista. Kun näen tai kuulen jotain uutta ja kiinnostavaa, on minun pakko aina kaivaa asiasta kaikki mahdollinen tieto.

KILPAILU

Ajatus Atlantic Challenge -kilpailusta tuli sen jälkeen, kun Sir Chay Blyth oli soutanut Atlantin valtameren yli vuonna 1966 John Ridgewayn kanssa. Se oli 92 päivän taistelu hurrikaaneja, 50 jalan aaltoja ja nälkään kuolemista vastaan. Talisker Whisky Atlantic Challenge on maailman kovimpia ja vaativimpia kilpailuja.

Kilpailijoiden pitää soutaa 3000 meripeninkulmaa ja ylittää maailman toiseksi suurin valtameri, Atlantti. Soutajat suuntaavat länteen San Sebastian La Gomera saarelta ja lopettavat ylityksen Nelsonin Dock Yardille englantilaiseen satamaan, Antiguan saarelle Karibialla. Kun he lähtevät sataman turvasta on edessä vain suuri valtameri ja sen armottomat elementit loppusuoralle saakka.

SAAVUTUKSET

Olen suomalainen kilpapurjehtija ja oman elämäni tutkimusmatkailija. Olen purjehtinut kilpaa Atlantin valtameren yli kahden hengen miehistöllä, osallistunut useisiin extreme-seikkailukilpailuihin 18-jalkaisella (5,5m) avoimella katamaraanilla, sekä osallistunut 100 kilometriä pitkään trail ultrajuoksuun pitkin Englannin vanhinta polkua.

Matkan varrella minulle on kertynyt 15 Suomenmestaruusmitalia eri veneluokista. Viisi niistä ovat kultaisia. Saavutuksiini kuuluu myös maailmanmestaruuden voittaminen purjehduksessa vuonna 2012.

Itsensä haastaminen yhä uudestaan eri ympäristöissä ja uusien kokemusten löytäminen on elämänpolkuni. Seikkailijan veri virtaa vahvana. Epämukavuusalueelle meneminen ja siellä selviytyminen on jotain mistä on tullut elämäntapa.