Otsikon termihän kumpuaa NASAn käyttämästä tavasta laskea alaspäin kun puhutaan raketin laukaisusta. “T” tarkoittaa “test” tai “time”. Tässä minun tapauksessani voidaan varmasti ajatella, että se tarkoittaa molempia. Koko reissuhan tulee olemaan ultimaattinen testi sekä minulle, että veneelleni ja sen varusteille. Toisaalta se kuvaa suoraan aikaa, joka minulla on jäljellä ennen starttilaukaisun kajahtamista San Sebastian satamassa La Gomeralla. Tiesittekö muuten, että toinen nimeni on Sebastian? Selkeä enne :).

En ole lähdössä avaruusmatkalle. Kuitenkin avaruudessa käyneitä ihmisiä tallustelee maan päällä paljon enemmän kuin yksin Atlantin yli soutaneita. Avaruudessa käyneitä on 560 tai 554 lähteestä riippuen. Atlantin yli yksin soutaneita puolestaan 76. Näistä luvuista voi varmasti jokainen huomata, että jotain aika poikkeuksellista olen lähdössä tekemään.

Veneeni ei todellakaan ole mikään raketti tai avaruuskapseli, mutta yhtäläisyyksiäkin löytyy. Näitä ovat ainakin aurinkopaneelit ja sateliittikommunikaatio.

Nyt kun starttihetki lähestyy hurjaa vauhtia, risteilevät tunteeni laidasta laitaan. Välillä olen innnoissani kuin ilmapallo ja välillä kauhu ja pelko täyttävät puseron. Välillä mietin, että mihin olen itseni laittanut ja heti seuraavana hetkenä näen itseni veneessäni matkalla kohti Antiguaa. Ristiriitaista siis on. Kaikesta ristiriitaisuudesta huolimatta veri vetää kohti suurta seikkailua. Kaikkein suurimpana tunteena on kuitenkin halu olla ensimmäinen suomalainen, joka on soutanut yksin Atlantin yli.

2 Comments

  1. Merja Vahtola

    Järjen ja tunteen taistelua. Kaikki minkä olemme opetelleet osaamme ja opetellessamme opimme uutta.
    Hyvää matkaa elämään.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *