Starttihetki oli hieno. Tunteet olivat pinnassa ja kannustusta tuli roppakaupalla saarella olevilta suomalaisilta ja se tuntui hienolta. Kiitos siitä.
Lähdimme kovaan tuuleen ja se aina vähän jännittää. Jo ennen auringonlaskua minulle iski merisairaus. Heitin pienen ajoankkurin veneen perästä, jotta se pysyisi suunnassaan.12 tuntia oksensin pari kertaa tunnissa ja vene meni minne meni. Aamulla yritin soutaa päästäkseni pois pyörivistä tuulista mutta olin liian heikko ja edelleen pahoinvoiva. Koko päivän yritin aina välillä päästä jotenkin pois saaren suojan aiheuttamista vastatuulista ja ristiaallokosta, mutta ei vain onnistunut. Heitin ison ajoankkurin ja päätin odottaa tuulen kääntymistä suotuisaksi. Puhuin päivällä safety officer Ian Couchin kanssa ja hän kertoi, että ennuste illalle oli hyvä. Ilta koitti ja tuuli saapui. Sitä tosin ei kestänyt kuin tunteja ja taas se kääntyi vastaan. Ei muuta kuin taas ajoankkuriin odottamaan. Aamulla tuuli tyyntyi ja lähdin soutamaan. Nyt tätä kirjoittaessa tuuli on voimistunut ja hyvästä suunnasta. Toivon kovasti, että tämä nyt kestää, jotta pääsen vihdoin viimein matkaan.

 

 

13 Comments

 1. Lotta Muukkonen

  Kämpa Sami! Vad du än gör för val, så är vi många här som står bakom dig! Fint att du orkar skriva. Intressant att läsa. 🙂
  H. Lotta

 2. Lauri Hartman

  Kyllä se siitä, ei kannata hötkyillä. Mutta ihmeessä sormus pois kädestä, en usko kenenkään pahoittavan siitä mieltään eikä merellä tarvitse pelätä iskuyrityksiäkään. Terveyden kannalta ei ole mitään mieltä pitää sitä sormessa, paras paikka on tarvikeloota.

 3. Paljon tsemppiä Sam, alku on aina hankalaa, mutta eihän se mikään seikkailu tai haaste olisi jos se olisi helppoa 🙂

 4. Juha Koivisto

  Tsemppiä sinne ja pidä pää kylmänä. Vähän vaan ruopii tyhjää startissa.

 5. Appe Vanajas

  Juuri mietin näiden tuulten osuutta koko matkaasi ajatellen…merisairaus varmaankin asettunee….tuulien kanssa sinun on neuvoteltava…purjehdustaidoistasi tässä varmaan paljonkin hyötyä…käsien huljuttelua merivedessä..auttaa vammoihin.Tsemppiä.!

 6. Tsemppiä Sam. Vastoinkäymiset vahvistaa. Toivotaan, että tuulet ovat suotuisat ja Jumalten keinu lempeä. Voimia, suomaista sisua ja onnea matkaan.

 7. Siis SUOMALAISTA SISUA !!!

 8. Peksi

  Tsemppiä!
  Siistiä seurata tätä. Se, että painaa eteenpäin tommosista tilanteista ja taudeista huolimatta, antaa perspektiiviä elämään muille. Kaikesta ei tarvi alkaa nillittämään vaan joskus voi vähän tapella ja voittaakin niitä vastoinkäymisiä. Edelleen ja lisää tsemppiä.

 9. Jussi

  Voimia sinne ja vaikeuksien kautta eteenpäin. Rinta rottingille ja nokka kohti ulappaa!

 10. Tsemppiä sulle! Alun vastoinkäymiset vahvistaa. Kohta alkaa sujua, uskon sen! Mutta ota tuo sormus pois. Kohta voi turvottaa sen verran kädet että sormus tuottaa ongelmia.

 11. Tsemppiä reissuun. Alku on varmasti hankalaa, mutta usko omaan tekemiseesi. Nostan hattua sinulle todella korkealle. Olet kovan haasteen edessä, mutta pienin askelin. Veto kerrallaan, tunti, puoli päivää, vuorokausi… jokainen pienenä haasteena ja voittona. Jokainen veto on veto kohti päämäärää.

  Meillä vielä reilut kaksi kuukautta omaan paljon paljon pienempään haasteeseen. Hiihtäen Lapin halki itäiseltä kolmen valtakunnan rajalta Haltin kautta länteen kolmen valtakunnan rajalle. 570 km ja viisi viikkoa. Meidän retki on kerhoretki sinun reissuun verrattuna…

  Joka tapauksessa voimia ja sinnillä se menee!

 12. No ei mennyt sitten ihan niin kuin Strömsössä. No ehkä muutaman vuoden kuluttua uusi yritys?

 13. Aleksi

  Hoi Sam!
  Leuka pystyyn, vaikka varmasti pettymys on valtava. Joka tapauksessa tuollaisen soudun yrittäminen vaatii jo enemmän rohkeutta ja sisua kuin osaan edes kuvitella. Työ, minkä soudun eteen teit, ei mennyt hukkaan! Hyvää joulua ja reipasta tulevaa vuotta!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *