Huh huh mitkä viikot minulla on takana. Olen mennyt viimeiset kolme viikkoa melkoista matalalentoa kun vene on pitänyt saada siihen kuntoon, että sen voi rahdata lähtöpaikalle La Gomeralle.

Aikatuluni meni uusiksi moneen kertaan. Alkuperäinen suunnitelma oli viedä vene Englantiin, josta se olisi lähtenyt muiden kilpailijoiden veneiden kanssa samalla laivakuljetuksella. Tähän tuli kuitenkin mutkia kun veneen istumalaatikon pohjasta ja peräsimen edellä olevasta skegistä löytyi halkeama. En tietenkään voinut ajatellakaan lähteväni veneellä, joka ei olisi 100% kunnossa. Vene meni Skuru Marinelle remonttiin ja onneksi he pystyivät ottamaan sen työn alle saman tien. Remontit olivat kuitenkin aikaa vieviä laminointien ja maalausten kuivumisaikoineen ja omat aikatauluni rahdin osalta meni täysin uusiksi. Alkoi laivarahdin metsästäminen Suomesta.

 

Veneen istumalaatikkoon tehtiin uusi pohja.
Lopuksi istumalaatikkoon tehtiin kansi päälle ja sain rutkasti lisää vesitiivistä säilytystilaa.

Alkuun rahtifirmat eivät löytäneet mitään reittiä perille. Vene olisi kyllä löytänyt tiensä Las Palmasiin mutta sieltä yhteydet edelleen La Gomeralle olivat poikki. Olin yhteyksissä lukuisiin yrityksiin mutta yhteyttä vain ei löytynyt. Lopulta sitten kuitenkin tärppäsi. Varova -niminen kuljetusfirma löysi reitin perille asti.

Aloin työstämään rahdin paperisotaa samalla kun vene oli edelleen remontissa. Pitkien päivien myötä kaikki kuitenkin järjestyi. Vene valmistui vajaa viikko ennen kuin rekka tulisi sen hakemaan. Työtä veneen kanssa oli vielä todella paljon tehtävänä. Kaikki varusteet piti vielä kertaallen käydä läpi ja kiinnittää erilaisia varusteita kuten sammuttimia, asentaa pilssipumppu, kompassi, turvaköysiä, tehdä yksi uusi kansiluukku, siirtää hankainten paikkaa jne. jne.

Veneen viimeistelyn lisäksi ohjelmaan kuului vielä ruokien pakkausta. Vietimme kokonaisen päivän Vantaalla varastossa kasaten 90 kappaletta vuorokausipakkauksia, joista jokaisesta löytyy 6500 kalorin edestä purtavaa. Joka päivä syön siis tuollaisen paketin sisällön. Ruokavalioni on suunnitellut ravinto-guru Timo Kosonen. Kerron tuosta ruokapuolesta lisää erillisessä blogissa.

Siinä on minun reissuni ruoat pakattuna vuorokausipaketteihin.

 

Viimeiset päivät venyivät pitkiksi mutta vene tuli kuin tulikin riittävän valmiiksi. Joitain asioita jouduin jättämään suosiolla La Gomeralle mutta olen ihan tyytyväinen kokonaisuuteen.

Eilen vene sitten haettiin Pohjankurun satamasta ja se aloitti matkansa kohti Kanariansaaria. Minä vedän nyt hieman henkeä jatkan ensi viikolla taas uudella tarmolla asioiden hoitamista ja vielä keskeneräisten asioiden loppuunviemistä.

Alla timelapse eilisestä päivästä.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *